Rychlá bílková poleva na perníčky - postup přípravy
Ušetřete a nekupujte si polevu na perníčky v obchodě. S tímto receptem si ji dokážete vytvořit jednoduše doma, a to za pouhých 5 minut. K výrobě navíc potřebujete jen pár ingrediencí.
Ingredience
Přes sítko prosejte do mísy moučkový cukr. V druhé míse rozšlehejte vaječné bílky a přidejte k nim pár kapek citronové šťávy. Do bílků přidejte škrob a vše důkladně zamíchejte.
Tip: Citronovou šťávu můžete přidávat přes sítko, aby vám do směsi nespadly pecky z citronu.
Do bílkové směsi postupně přisypávejte cukr a vyšlehejte hutnější tekutou hmotu, kterou následně vložte do cukrářského sáčku s malým otvorem. Ke šlehání můžete použít vidličku, metličku, ale i ruční šlehač.
Tip: Bílkovou polevu na perníčky můžete skladovat v lednici až 3 dny. V případě, že by byla hmota příliš řídká, přidejte ještě cukr. Pokud by byla naopak hutná, přidejte pár kapek citronové šťávy.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: ikitka (návody a nápady)