Kokosky v čokoládě s pomerančovou šťávou - postup přípravy
O Vánocích chcete jistě trávit čas se svými milovanými, a ne v kuchyni. Připravte si proto rychlou vánoční mňamku v podobě kokosek máčených v čokoládě, a to za pouhých 30 minut.
Ingredience
Do mísy vlijte vaječné bílky, přisypte špetku soli a vyšlehejte tuhý sníh. Během šlehání přisypejte vanilkový cukr a šlehejte dál. V průběhu šlehání přisypávejte postupně moučkový cukr a nakonec přidejte pomerančovou šťávu. Jakmile vznikne bílá tužší hmota, přestaňte šlehat.
Do vzniklé hmoty vsypejte nastrouhaný kokos a pomocí vařečky vše důkladně zamíchejte. Následně směs vložte do cukrářského sáčku s ozdobnou hlavicí a na plech vyložený pečicím papírem vytlačujte malé hromádky.
Připravené kokosky pečte v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 12–15 minut, dokud nezačnou na povrchu získávat mírné opálení. Po upečení nechte chvíli chladnout.
Zatímco kokosky chladnou, rozpusťte si ve vodní lázni čokoládu a následně do ní kokosky namočte. Nechte čokoládu ztuhnout a můžete podávat.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: CookBakery