Vanilková pasta do polev a krémů - postup přípravy
Roční zásobu vanilkové pasty si vyrobíte jednoduše i bez alkoholu. Pasta je ideální jako náplň do koláčů či sušenek, ale také do polev, krémů, smoothie či mléčných koktejlů, bude také skvělým jedlým dárkem k různým příležitostem.
Ingredience
Vanilkové lusky překrájejte na větší kousky. Vložte je do nádoby kuchyňského mixéru a zasypte polovinou množství cukru.
Mixujte po dobu několika minut, dokud nevznikne jemný prášek. Ten přesejte do hrnce se silným dnem.
Druhou polovinu cukru také semelte v kuchyňském mixéru na jemný prášek. Poté jej přisypte do hrnce.
Vše zalijte vodou, přidejte citronovou šťávu a na mírném plameni přiveďte k varu. Za postupného míchání rozpouštějte cukr.
Tip: Citronovou šťávu můžete nahradit asi 1/8 lžičky kyseliny citronové.
Na mírném plameni vařte asi 10 minut. Svařený sirup přelijte do čistých sklenic, nechte vychladnout a následně uzavřete sterilním víčkem.
Tip: Může se stát, že vanilkový extrakt po nějaké době krystalizuje (stejně jako med). Poté pastu jednoduše ohřejte ve vodní lázni a znovu důkladně promíchejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Selmas Recipes