Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Medové kuličky s jemným krémem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Medové kuličky s jemným krémem - postup přípravy

Nechte se okouzlit medem a karamelovým krémem v jediném lahodném soustu. Recept na medové kuličky podle paní Marianny Ilavské je jednoduchý, jistě se však stane oblíbeným dezertem vás i vašich blízkých.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Těsto

Krém

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Ve větší misce smíchejte rozpuštěné máslo a tekutý med. Pokud je med tužší, ohřejte ho ve vodní lázni při teplotě do 60 °C.

2. KROK

Ke směsi másla a medu přidejte vejce a cukr. Pečlivě šlehejte, dokud se cukr nerozpustí a vše se nespojí do hladké směsi.

3. KROK

Ve druhé misce smíchejte mouku s jedlou sodou. Tuto směs následně postupně vmíchejte do medové směsi.

4. KROK

Vypracujte hladké nelepivé těsto. To rozválejte na pečicím papíře na dvě stejně velké placky o velikosti plechu. Poté je přesuňte na plech a pečte 10 minut při 180 °C.

5. KROK

Upečené těsto nechte zcela vychladnout. Následně jej rozdrťte na jemné drobečky. Dvě hrsti drobků dejte stranou, použijete je později na obalení kuliček.

6. KROK

Ve větší míse šlehejte změklé máslo. Poté do něj postupně, po lžících přišlehejte kondenzované mléko. Další lžíci přidávejte až když je ta předchozí zcela zašlehaná.

7. KROK

Medové drobky smíchejte s krémem. Vypracujte homogenní směs. Tu přikryjte potravinářskou fólií a dejte na dvě hodiny do lednice.

8. KROK

Ze směsi vytvořte kuličky a obalte je ve zbývajících drobečcích. Kuličky vkládejte do papírových košíčků a uložte zpět do lednice, kde je skladujte do jejich konzumace.

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů