Medové kuličky s jemným krémem - postup přípravy
Nechte se okouzlit medem a karamelovým krémem v jediném lahodném soustu. Recept na medové kuličky podle paní Marianny Ilavské je jednoduchý, jistě se však stane oblíbeným dezertem vás i vašich blízkých.
Těsto
Krém
Ve větší misce smíchejte rozpuštěné máslo a tekutý med. Pokud je med tužší, ohřejte ho ve vodní lázni při teplotě do 60 °C.
Ke směsi másla a medu přidejte vejce a cukr. Pečlivě šlehejte, dokud se cukr nerozpustí a vše se nespojí do hladké směsi.
Ve druhé misce smíchejte mouku s jedlou sodou. Tuto směs následně postupně vmíchejte do medové směsi.
Vypracujte hladké nelepivé těsto. To rozválejte na pečicím papíře na dvě stejně velké placky o velikosti plechu. Poté je přesuňte na plech a pečte 10 minut při 180 °C.
Upečené těsto nechte zcela vychladnout. Následně jej rozdrťte na jemné drobečky. Dvě hrsti drobků dejte stranou, použijete je později na obalení kuliček.
Ve větší míse šlehejte změklé máslo. Poté do něj postupně, po lžících přišlehejte kondenzované mléko. Další lžíci přidávejte až když je ta předchozí zcela zašlehaná.
Medové drobky smíchejte s krémem. Vypracujte homogenní směs. Tu přikryjte potravinářskou fólií a dejte na dvě hodiny do lednice.
Ze směsi vytvořte kuličky a obalte je ve zbývajících drobečcích. Kuličky vkládejte do papírových košíčků a uložte zpět do lednice, kde je skladujte do jejich konzumace.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.