Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Medové muffiny s jablky

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Medové muffiny s jablky - postup přípravy

Vyzkoušejte tento recept na lahodné medové muffiny, které jsou měkké, šťavnaté a mají úžasně křupavou kůrku na povrchu. Muffiny můžete podávat ke snídani nebo například k odpolední kávě.

Ingredience pro:
13 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Jablka omyjte, oloupejte, nakrájejte je na malé kousky a vložte do mísy. K jablkům přidejte šťávu z poloviny citronu a vše důkladně promíchejte.

2. KROK

Ve druhé míse vyšlehejte vejce, sůl a med. Do směsi zašlehejte máslo a přidejte polovinu množství mouky. Směs znovu šlehejte, přisypejte zbytek mouky a vyšlehejte těsto.

3. KROK

Do těsta přidejte jablka a vše zamíchejte. Připravte si formu na muffiny a těsto do jednotlivých otvorů ve formě vložte. Medové muffiny s jablky pečte na 180 °C po dobu 20–25 minut, dozlatova.

4. KROK

Tip: Po upečení vložte do jednoho z muffinů dřevěnou špejli. Pokud se na špejli těsto přichytí, pečte dále. Pokud je špejle čistá, jsou muffiny hotové.

5. KROK

Medové muffiny s jablky nechte vychladnout a podávejte je posypané moučkovým cukrem. 

Tip: Povrch muffinů můžete ozdobit lístky máty.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů