Vánoční nepečená střecha s mandarinkami - postup přípravy
Všechny, kteří neradi pečou, potěší tento originální recept, jehož příprava nevyžaduje použití trouby. Připravte si o Vánocích jedinečně vypadající dezert, kterým ohromíte všechny, kterým jej nabídnete.
Základ
Krém
Zdobení
Mandarinky oloupejte a nakrájejte na půl. V míse rozšlehejte máslo a přidejte k němu cukr. Znovu šlehejte, dokud se ingredience nepropojí. Do směsi vešlehejte ricottu a vše vložte do cukrářského sáčku.
Tip: Místo riccoty můžete použít obyčejný měkký tvaroh.
Do mléka namočte sušenky a položte je, jednu vedle druhé, na talíř vyložený potravinovou fólií. Sušenky následně pokryjte připraveným krémem.
Poznámka: V tomto receptu byly použity sušenky o rozměrech 6×8 cm.
Do středu sušenek s krémem vyložte do řady poloviny mandarinek a následně vytvořte, pomocí fólie, roládu ve tvaru trojúhelníku. Poté dezert zakryjte folií a chlaďte v lednici po dobu 2 hodin.
Následně rozpusťte bílou čokoládu ve vodní lázni, nalijte ji do cukrářského sáčku a povrch vychlazené rolády čokoládou ozdobte.
Tip: Chcete-li, aby se čokoláda leskla a byla jemná, rozmíchejte v ní 1 lžíci oleje a 2 lžíce másla.
Na čokoládu následně vyskládejte sušené ovoce a ořechy.
Poznámka: Vánoční nepečenou střechu podávejte nakrájenou na trojúhelníčky a posypanou moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Nejlepší jídlo zde