Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Ovocné řezy s tvarohem

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Ovocné řezy s tvarohem - postup přípravy

Připravte své rodině extrémně jemný dort připravený z nejběžnějších surovin, které má každý doma. Nadýchané suflé a jemné těsto jsou ideální kombinací, kterou si vychutná každý strávník. Rozhodně tento úžasný dezert vyzkoušejte. Na jeho přípravu nepotřebujete nic složitého.

Ingredience pro:
10 porcí

Těsto

Suflé

Na dohotovení

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Pamatujte, že všechny přísady musí být studené. Dort pečte na čtvercovém plechu o rozměrech 23 x 23 cm nebo v kulaté formě o průměru 24 cm. Připravte si těsto. Mouku, prášek do pečiva, špetku soli, práškový cukr a vanilkový cukr smíchejte. Přidejte máslo na kostky. Rychle promíchejte rukama, dokud nezískáte písčité těsto. Přidejte žloutky a promíchejte. Pracujte rychle, aby se máslo neroztavilo.




Těsto dejte do sáčku, vyrovnejte a dejte do lednice. Nyní připravte suflé. Vložte smetanu a jogurt do hluboké mísy. Přidejte mouku a vanilkový cukr. Míchejte do hladka. Vyšlehejte bílky se špetkou soli, postupně přidávejte cukr a míchejte, dokud se neobjeví měkké špičky. Postupně přidejte do mléčné směsi a jemně vmíchejte.

Pokud je to nutné, nakrájejte ovoce na kostky. Ideální je čerstvé ovoce, protože konzervované má příliš šťávy.

Následně můžete sestavit dort. Rozdělte těsto na 2 nerovné části (1/3 a 2/3). Větší kus rozetřete na dno plechu vyložené pečicím papírem.

Rozložte ovoce a nakonec suflé.

Vše musí být rovnoměrně.

Zbývající těsto rozdělte na menší kousky a dejte je na suflé.

Pečte asi 40 minut v předehřáté troubě na 180 stupňů.

Na závěr nechte vychladnout, pocukrujte a můžete podávat.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů