Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Slavnostní dort

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Slavnostní dort - postup přípravy

Tento dort se stane oblíbeným receptem vaší rodiny. Je totiž velmi jednoduchý na přípravu, ale chutná dokonale a nemusíte se jej stydět nabídnout ani vážené návštěvě. Je lahodný, krémový a chutná snad úplně každému. Kombinuje totiž jemný pudink s křehkou krustou. Přitom na přípravu vám postačí jen několik základních ingrediencí.

Ingredience pro:
10 porcí

Těsto

Krém

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve je nutné připravit si odpalované těsto. Do hrnce přidejte máslo a počkejte až se rozpustí, přilijte mléko, vodu a promíchejte, poté přidejte sůl. V misce si smíchejte mouku s práškem do pečiva a přidejte ji do směsi, jakmile se začne tekutina vařit. Do teplého těsta zamíchejte vejce a vytvořte husté a viskózní těsto.




Těsto rozdělte na dvě části a přeneste do formy vyložené papírem na pečení.

Předehřejte troubu na 200 ° a těsto pečte asi 20 minut. Poté upečte i druhou část a nechte oba korpusy vychladnout.

Nalijte mléko do hrnce, rozšlehejte v něm vejce, přidejte cukr a mouku. Zamíchejte a dejte na sporák. Vařte na mírném ohni za stálého míchání. Vařte, dokud krém nezhoustne a poté nechte vychladnout. Do vychladlého krému zašlehejte ještě změklé máslo a máte hotovo.

Krém poté naneste na korpus a přikryjte jej druhu částí korpusu.

Povrch můžete jemně poprášit cukrem a nechte v lednici opět zatuhnout. Poté můžete servírovat.

Krájejte na větší trojúhelníčky a podávejte například s černou kávou. Tyto dvě chutě se totiž nádherně propojují a kombinují. Hořká chuť kávy se ideálně hodí ke sladkému dezertu. Zamilují si jej nejen vaše děti, ale také všichni dospělí a budete jej připravovat velmi často.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů