Makáč aneb makový koláč s křupavou drobenkou - postup přípravy
Připravte si ten nejlepší makový dezert, který jste kdy jedli. Chcete-li si zpříjemnit snídani nebo nabídnout svým blízkým něco dobrého ke kávě, určitě vyzkoušejte recept podle paní Hany Petrášové.
Drobenka
Náplň
Heru smíchejte s moukou, kypřícím práškem a krupicovým cukrem. Vzniklou směs rozdělte na dvě části.
Poznámka: Před použitím nechte heru změknout a nastrouhejte ji nahrubo – bude se vám s ní lépe pracovat.
Připravte si plech, vymažte jej tukem a první vrstvu drobenky na něj rovnoměrně rozprostřete. Následně smíchejte ingredience na náplň a směs rovnoměrně rozprostřete na první vrstvu drobenky, která je už na plechu.
Tip: Plech nemusíte vymazávat, pokud jej vyložíte pečicím papírem.
Makovou směs poté zasypejte druhou vrstvou drobenky a makáč pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 35–40 minut.
Poznámka: Mletý mák, který použijete, nevařte.
Poté, co makáč upečete, jej nechte chvíli vychladnout a můžete podávat.
Tip: Skvěle makový pokrm chutná v kombinaci s kakaem nebo mlékem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.