Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sušenkový dort s mléčným krémem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Sušenkový dort s mléčným krémem - postup přípravy

Proč zapínat troubu, když chutné dezerty mohou vzniknout i bez toho. Tento dort bez pečení připravíte ze známých a chutných sušenek. Stačí mezi ně namazat krém a už si lze pochutnávat na skvělé a zajímavé lahůdce.

Ingredience pro:
10 porcí

Korpus

Krém

Na ozdobu

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Začněte krémem a smíchejte žloutky společně s cukrem. Použijte mixér a mixujte do té doby, dokud se cukr nerozpustí a nevznikne jednotná hmota. Následně přidejte škrob, zjemněte trochou mléka a pokračujte ve šlehání základu pro krém. Následně zalijte zbývajícím mlékem a vše důkladně promíchejte.

2. KROK

Základ na krém postavte na sporák a začněte zahřívat. Za stálého míchání přiveďte k varu. Trochu snižte plamen a stále vařte. A to do doby, dokud směs nezhoustne. Na závěr přidejte vanilkovou esenci, dle chuti. Případně lze přidat i esenci rumovou. Kdo by si chtěl ulehčit práci s přípravou krému, může místo žloutků použít i klasický vanilkový pudinkový prášek.

3. KROK

Do plechy, ideálně do hlubšího plechu o rozměrech 25 x 25 centimetrů vložte potravinovou folii. Měla by pokrývat dno i boční strany. Na dno plechu vyskládejte sušenky. Ideální jsou známé BeBe. Když pokrývají celé dno, vezměte připravený krém a polovinu rozetřete na sušenkovou vrstvu. Tu vyrovnejte a vyložte na krém další vrstvu sušenek, aby ji dokonale pokrývaly.

4. KROK

Použijte zbytek krému a rozetřete ho na sušenky. Opět až k okrajům a opět jeho plochu vyrovnejte. Následuje znovu vrstva sušenek, která už bude poslední. Na závěr si stačí rozpustit čokoládu, kterou je případně možné smíchat s trochou másla. Čokoládou se vrch dezertu ozdobí. Následně i s formou zamíří do lednice na několik hodin, kde se zpěvní a ingredience se propojí. Následně se přímo v plechu nakrájí a pomocí obracečky se jednotlivé kusy vyndají a následně servírují.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů