Křupavé parmezánové party tyčinky s pažitkovým dipem - postup přípravy
Pokud hledáte inspiraci, co připravit na silvestrovskou oslavu, ale nechcete v kuchyni trávit dlouhé hodiny, vyzkoušejte recept podle YouTube kanálu Recepty bez brepty. Křupavé parmezánové party tyčinky servírujte s pažitkovým dipem.
Party tyčinky
Pažitkový dip
Listové těsto rozložte a rozřízněte ho na půl. Jednu polovinu potřete olivovým olejem, posypte ji mletou sladkou paprikou, oreganem a lehce ji osolte.
Na ochucenou polovinu položte plátky šunky, přisypte parmazán a důkladně ho rozprostřete po celé ploše. Šunku přiklopte neochuceným plátem těsta a lehce ho přitlačte.
Těsto nakrájejte na plátky široké asi 1 cm a poté je ještě rozřízněte na polovinu. Tyčinky lehce zatočte a přendejte je na plech vyložený pečicím papírem. Potřete je rozkvedlaným vejcem a lehce je posypte kmínem.
Plech vložte do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a pečte je přibližně 15 minut. Poté je vyjměte z trouby a nechte je zcela vychladnout.
Do mísy vložte zakysanou smetanu, přidejte nasekanou pažitku, parmezán a olivový olej. Směs dochuťte pepřem, citronovou šťávou a cukrem. Poté vše velmi důkladně promíchejte.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.