Křehké věnečky z listového těsta se žloutkovým krémem - postup přípravy
Vyzkoušejte snadné věnečky z listového těsta, které vám zaberou jen pár minut. Naplnit je můžete čokoládovým, karamelovým nebo klasickým žloutkovým krémem.
Věnečky z listového těsta
Žloutkový krém
Do mísy dejte žloutky, cukr, vanilkový extrakt, kukuřičný škrob a za stálého míchaní postupně přilívejte vroucí mléko.
Směs přelijte do hrnce a na mírném ohni ji vařte do zhoustnutí. Poté ihned hrnec stáhněte z ohně. Přidejte máslo a důkladně ho vmíchejte. Směs zakryjte potravinářskou fólií a nechte ji vychladnout.
Listové těsto položte na sebe, vykrojte z něj kolečka a v něm vykrojte kulatý střed. Poté je přendejte na plech vyložený pečicím papírem a potřete je rozšlehaným vejcem.
Kolečka posypte plátky mandlí a poté plech vložte do předehřáté trouby teplotu 180 °C a pečte je přibližně 15–20 minut, dokud nebudou zlatavé.
Věnečky vyjměte z trouby a nechte je zcela vychladnout. Mezitím vyšlehejte vychladlý žloutkový krém. Poté věnečky opatrně rozdělte napůl.
Krém přendejte do cukrářského sáčku, nastříkejte ho na spodní část věnečku a přiklopte ho vrchní stranou. Před servírováním je posypte moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: ricette arabe