Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křehké věnečky z listového těsta se žloutkovým krémem

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Křehké věnečky z listového těsta se žloutkovým krémem - postup přípravy

Vyzkoušejte snadné věnečky z listového těsta, které vám zaberou jen pár minut. Naplnit je můžete čokoládovým, karamelovým nebo klasickým žloutkovým krémem.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Věnečky z listového těsta

Žloutkový krém

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do mísy dejte žloutky, cukr, vanilkový extrakt, kukuřičný škrob a za stálého míchaní postupně přilívejte vroucí mléko.

2. KROK

Směs přelijte do hrnce a na mírném ohni ji vařte do zhoustnutí. Poté ihned hrnec stáhněte z ohně. Přidejte máslo a důkladně ho vmíchejte. Směs zakryjte potravinářskou fólií a nechte ji vychladnout.

3. KROK

Listové těsto položte na sebe, vykrojte z něj kolečka a v něm vykrojte kulatý střed. Poté je přendejte na plech vyložený pečicím papírem a potřete je rozšlehaným vejcem.

4. KROK

Kolečka posypte plátky mandlí a poté plech vložte do předehřáté trouby teplotu 180  °C a pečte je přibližně 15–20 minut, dokud nebudou zlatavé.

5. KROK

Věnečky vyjměte z trouby a nechte je zcela vychladnout. Mezitím vyšlehejte vychladlý žloutkový krém. Poté věnečky opatrně rozdělte napůl.

6. KROK

Krém přendejte do cukrářského sáčku, nastříkejte ho na spodní část věnečku a přiklopte ho vrchní stranou. Před servírováním je posypte moučkovým cukrem.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: ricette arabe

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů