Italský ovocný koláč se švestkovým džemem - postup přípravy
Navštivte krásnou Itálii prostřednictvím místního receptu. Postup přípravy italského ovocného koláče je velmi jednoduchý a jeho výhodou je, že koláč upečete za pouhých 25 minut.
Ingredience
Vejce vyšlehejte s cukrem a olejem a do směsi přimíchejte citronovou kůru z jednoho citronu.
Tip: Citronovou kůru nastrouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného citronu.
Do směsi vsypte mouku s kypřícím práškem do pečiva a uhněťte těsto, které rozdělte na dvě stejné části. Jednou částí vyplňte dno formy na koláč a druhou část těsta rozdělte na tři části – od největší po nejmenší, z kterých vyválejte tři tenké nudličky.
Tip: Formu na koláč vymažte tukem a vysypte moukou, aby se vám koláč po upečení z formy lépe vyndával.
Z nejdelší nudličky vytvořte kruh, který položte na těsto ve formě, z druhé nudličky vyválejte menší kruh, který umístěte do prvního kruhu a stejný postup opakujte také u třetí nudličky.
Následně otvory mezi nudličkami vyplňte džemem, na který střídavě pokládejte omyté a nakrájené švestky, broskve a meruňky.
Takto připravený koláč vložte do předehřáté trouby a pečte jej na 180 °C po dobu 25 minut. Hotový koláč vyklopte na talíř, nechte jej vychladnout a podávejte jej posypaný moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Fatto in Casa da Alba