Dvoubarevné uzly s čokoládovými kousky - postup přípravy
Na oko zajímavé a na chuť výborné, vláčné a nadýchané dvoubarevné uzly prostě musíte vyzkoušet. Postup přípravy je jednoduchý a je velmi pravděpodobné, že vás všichni, kterým dezert nabídnete, budou obdivovat.
Těsto
Zdobení
V míse smíchejte vejce se solí a cukrem a vyšlehejte jej. Přilijte olej, teplé mléko a teplou vodu a zamíchejte. Nyní přisypte suché droždí a část mouky. Vše zamíchejte a přidejte zbytek mouky.
Uhněťte těsto a rozdělte je na dvě stejné části. Světlou část vložte do mísy, přikryjte ji potravinovou fólií a nechte kynout 1–1,5 hodiny. Do druhé části zapracujte kakao a postupujte stejně, jako u první části těsta.
Po vykynutí vyndejte těsta z mísy a z každého z nich vytvořte válec, který rozdělte na 8 stejných částí. Z každé části poté vytvořte malý bochánek, který pokládejte na plochu vyloženou pečicím papírem. Bochánky přikryjte potravinovou fólií a nechte je kynout 15 minut.
Následně každý bochánek vyválejte na plát, který zarolujte a vytvořte váleček o šířce 1,5 cm. Světlý a tmavý váleček do sebe zapleťte a nakonec zatočte tak, jak je ukázáno ve videu. Uzly pokládejte na plech vyložený pečicím papírem.
Takto připravené dvoubarevné uzly ozdobte čokoládovými kousky, znovu je přikryjte potravinovou fólií a nechte je odpočívat 15 minut. Poté fólii sundejte, pomažte povrch každého uzlu rozšlehaným vejcem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25–30 minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Mazzali Oshxona