Kynuté lodičky s česnekem, sýrem a bylinkami - postup přípravy
Tyto měkké a velmi chutné kynuté lodičky vás překvapí svou zajímavou chutí. Takovou kombinaci česneku a sýra jste ještě nejedli. Inspirujte se jednoduchým receptem, kterým své hosty ohromíte.
Těsto
Náplň
Mléko vlijte do mísy a smíchejte ho s cukrem a droždím. Směs nechte kynout 10–15 minut. Po této době přidejte sůl, olej a znovu vše zamíchejte. Do mísy přisypte mouku a uhněťte těsto.
Poznámka: V robotu míchejte těsto po dobu 5 minut, abyste získali tu správnou konzistenci.
Hotové těsto zabalte do potravinové fólie a nechte jej kynout 40 minut. Následně těsto rozdělte na 8 stejných částí a udělejte z nich malé bochánky. Ty přikryjte fólií a nechte je kynout 15 minut.
Zatímco bochánky kynou, připravte si náplň. Omytou petrželku nakrájejte a vložte do mísy. K petrželce přidejte na nudličky nastrouhaný tvrdý sýr a vše ochuťte solí a pepřem. Náplň zamíchejte a přidejte do ní rozšlehané vejce.
Z vykynutých bochánků vyválejte pláty, které zarolujte a vytvarujte z nich válečky, na jejichž koncích udělejte špičky. Válečky ukládejte na plech vyložený pečicím papírem a v jejich středu udělejte nožem hlubokou rýhu. Kynuté lodičky přikryjte fólií a nechte je kynout dalších 20 minut.
Poté, co válečky vykynuly, pomažte je ze všech stran rozšlehaným vejcem a posypte je sezamovými semínky. Do středu každé lodičky dejte sýrovou náplň a pokrm pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15–18 minut.
Poznámka: Do vyšlehaného vejce můžete přidat lžíci mléka, pro zjemnění.
Tip: Kynuté lodičky můžete podávat ke svačině s klobásou nebo rajčetem, ale skvěle chutnají také například jako příloha k polévce.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Кулинарим с Таней