Kynuté lívance z čerstvého droždí - postup přípravy
Připravte si kynuté lívance, které jsou nadýchané jako obláček a neuvěřitelně skvěle chutnají. Recept je jednoduchý a může si na něj troufnout i ten, který s vařením teprve začíná.
Ingredience
Mléko vlijte do hrnce a zahřejte ho na 40 °C. Poté hrnec sundejte z tepla a v mléce rozmíchejte droždí. Následně přidejte cukr, vejce a po částech zamíchejte do směsi také mouku.
Poznámka: Mléko pouze zahřejte – nesmí se vařit.
Poté, co vznikne těsto, jej nechte 30 minut kynout pod pokličkou. Vykynuté těsto znovu zamíchejte, přikryjte ho pokličkou a nechte jej kynout dalších 20 minut.
Na pánvi rozehřejte olej a pomocí lžíce do něj vkládejte kousky těsta o průměru přibližně 7 cm. Kynuté lívance smažte z každé strany 1,5–2 minuty.
Poznámka: Před podáváním nechte lívance vychladnout a servírujte je polité kondenzovaným mlékem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Любовь Сазонова