Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Králík na zelenině se smaženými bramborami

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Králík na zelenině se smaženými bramborami - postup přípravy

Králík na zelenině je skvělou volbou, pokud hledáte recept na jednoduchý a rychlý oběd. Maso má díky použitým ingrediencím křupavou kůrku a brambory se zeleninou zajímavou chuť. Díky minimu použitého tuku je pokrm vhodný i pro ty, kteří chtějí zhubnout nějaké to kilo.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Maso

Příloha

Zeleninový základ

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Králičí maso očistěte a naporcujte. Kousky králíka vložte do mísy a zalijte je vodou tak, aby byly zcela ponořené. Do vody nalijte balzamikový ocet, který s vodou a masem promíchejte a nechte marinovat 2–4 hodiny. 

Tip: S porcováním králíka vám pomůže video na konci receptu.

2. KROK

Po této době maso vyndejte, osušte papírovou utěrkou a obalte ho v mouce. Následně rozehřejte pánev s olejem a maso na něm osmažte dozlatova – z každé strany to potrvá přibližně 2 minuty. Po usmažení maso z pánve vyndejte a odložte bokem.

3. KROK

Nyní oloupejte brambory a nakrájejte je na čtvrtky. Rozehřejte čistou pánev s olejem, vložte do ní brambory, ochuťte je solí, pepřem a červenou paprikou. Brambory smažte 5–7 minut. Hotové brambory vyndejte a nechte stranou. 

4. KROK

Teď oloupejte a nakrájejte cibuli nadrobno, vložte ji do rozehřáté pánve s olejem a smažte přibližně 1 minutu. Zatímco se cibule smaží, oloupejte a na kolečka nakrájejte mrkev, kterou přidejte do pánve. Vše ochuťte mletým koriandrem a zamíchejte. 

5. KROK

Na zeleninu v pánvi položte osmažené králičí maso a přidejte také brambory. Všechny ingredience ochuťte tymiánem, nadrobno nakrájeným česnekem a na závěr přidejte nakrájená rajčata. Vše posypte solí, přikryjte pánev pokličkou a duste 30 minut. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Rychlé chutné

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů