Mramorované sušenky s kakaem a vanilkou - postup přípravy
Recept na mramorované sušenky je jedinečný v tom, že se skládá z ingrediencí, které máte stále v kuchyni. Potřebujete-li připravit dezert ke kávě nebo čaji na poslední chvíli, vyzkoušejte tento postup, který vám zabere jen pár minut.
Ingredience
Vejce vyšlehejte s cukrem, špetkou soli a vanilkovým cukrem. Do směsi zamíchejte změklé máslo a poté do ní prosejte mouku. Následně přisypte kypřící prášek do pečiva a uhněťte těsto.
Tip: Místo másla můžete použít margarín.
Těsto rozdělte na dvě stejné části a do jedné z nich zapracujte kakao. Světlé těsto vyválejte do tvaru válce a stejný postup opakujte také u kakaového těsta. Oba těsta poté válením spojte dohromady.
Z těsta trhejte kusy o šířce přibližně 3 cm a z každého kusu vytvarujte kuličku, kterou obalte v troše mouky. Kuličky odkládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 15 minut.
Poznámka: Během pečení mohou sušenky trochu popraskat. Toho se nelekejte, je to tak v pořádku.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Лучшие Рецепты