Rychlá lavaš roláda s bramborami a sleděm - postup přípravy
Naservírujte svým hostům netradiční pohoštění a připravte jim lavaš roládu s bramborami, sleděm a čerstvými bylinkami. Její příprava je velmi snadná a zabere jen pár minut.
Ingredience
Brambory oloupejte a uvařte je do úplného změknutí. Slijte přebytečnou vodu a přidejte do nich máslo. Poté z nich pomocí šťouchadla vytvořte hladké bramborové pyré.
Lavaš namažte po celé ploše taveným sýrem a posypte ho nasekanou petrželkou a jarní cibulkou. Poté na něj položte druhý lavaš.
Na lavaš rovnoměrně rozetřete bramborové pyré. Na jedné straně nechte volný prostor u kraje široký přibližně 5 cm.
Na bramborové pyré položte kousky sledě nakrájeného na kousky. Dbejte na to, aby v něm nebyly žádné malé kosti.
Na jednu stranu lavaše natřete malý kousek taveného sýru a na protilehlé straně ho začněte rolovat jako roládu.
Roládu zabalte do potravinářské fólie a nechte ji odležet v lednici po dobu 1,5 hodiny. Poté ji vyjměte lednice, nakrájejte ji na plátky dle požadované velikosti a můžete ji ihned servírovat.
Tip: Kromě jarní cibulky a petrželky můžete použít také kopr či pažitku.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Готовим с Инной Тищенко