Hovězí žebra s omáčkou a brambory - postup přípravy
Tato hovězí žebra jsou neuvěřitelně šťavnatá a chuťově výrazná. Příprava receptu vám nezabere mnoho času a vaši peněženku nákup ingrediencí nijak zvlášť nepoznamená.
Ingredience
Žebra nakrájejte na kusy, vložte je do zapékací mísy a zalijte je mlékem. Mísu přikryjte potravinovou fólií a vložte ji na 1 hodinu do lednice.
Po této době fólii sundejte a žebra položte na pánev, zalijte je vodou a začněte zahřívat. Jakmile se voda začne vařit, stáhněte plamen na minimum a maso vařte 1,5 hodiny.
Tip: Během vaření se na hladině bude tvořit pěna, kterou sbírejte.
Zatímco se žebra vaří, připravte si zeleninu. Cibuli nakrájejte na polovinu a mrkev s brambory nakrájejte na větší kusy. Uvařené maso vyndejte z pánve a vložte jej do zapékací mísy.
Do pánve s vodou, ve které se žebra vařila, vložte rajčatový protlak a směs důkladně zamíchejte. Maso v pekáči osolte, ochuťte kari kořením, tymiánem a červenou paprikou ze všech stran.
Do mezer mezi kousky žeber vložte brambory, cibuli a mrkev. Vše v míse zalijte tekutinou z pánve, osolte, pekáč vložte do předehřáté trouby a žebra pečte na 200 °C po dobu 45–55 minut.
Tip: Žebra můžete podávat nejen s připravenými brambory, ale také s rýží nebo s oblíbeným pečivem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: GÜLSÜMÜN SARAYI TV