Krupicová polévka se zeleninou a vejcem - postup přípravy
Máme pro vás tip na jednoduchou a rychlou polévku podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou. Je velmi chutná a plná vitamínů a bílkovin díky zelenině s vejci.
Ingredience
Do rendlíku vložte změklé máslo, smíchejte ho s krupicí a na mírném ohni vytvořte krupicovou zavářku do polévky, kterou smažte 10 minut.
Do hrnce vlijte vývar, smíchejte ho se zeleninovou směsí a přiveďte jej k varu – potrvá to asi 5 minut. Poté do něj vmíchejte zavářku a polévku vařte dalších 10 minut pod pokličkou.
Poznámka: Pokrm už nemusíte solit, protože sůl už je obsažena v hovězím vývaru.
Mezitím v misce vyšlehejte vejce, která vmíchejte do polévky. Poté vypněte oheň a do hrnce přisypte petrželku. Hrnec přikryjte pokličkou a nechte pokrm odpočívat 5 minut. Následně můžete servírovat.
Tip: Pokud byste chtěli vytvořit větší množství polévky, přidejte do receptu více másla a krupice.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou