Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Polévka se zeleninou a mletým masem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 26 minut

Polévka se zeleninou a mletým masem - postup přípravy

Polévka se zeleninou a mletým masem je výživná, skvěle chutná a dokonale zasytí. Hodí se jako předkrm i jako lehké hlavní jídlo, které ocení nejen lidé, držící štíhlou linii.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Základ

K dochucení

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nadrobno nakrájenou cibuli smažte na rozpáleném olivovém oleji 2–3 minuty. K cibuli přidejte mleté maso, které ochuťte cukrem, solí a smažte ho 4–5 minut. 

2. KROK

V jiném hrnci smažte na rozpáleném oleji na kostičky nakrájenou mrkev po dobu 3 minut. Jakmile změkne, přidejte k ní nakrájené bílé zelí s oloupanými a nakrájenými brambory. 

3. KROK

Ingredience zalijte vývarem a polévku vařte 10–15 minut, pod pokličkou. Po této době do polévky se zeleninou vmíchejte masovou směs, sůl, pepř a podávejte ji posypanou trochou nasekaného kopru. 

4. KROK

Tip: Pokud nemáte domácí vývar, můžete ho rychle připravit smícháním litru vody s bujónem v kostce. Místo kuřecího vývaru můžete použít i zeleninový.

5. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: HotFood

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů