Polévka se zeleninou a mletým masem - postup přípravy
Polévka se zeleninou a mletým masem je výživná, skvěle chutná a dokonale zasytí. Hodí se jako předkrm i jako lehké hlavní jídlo, které ocení nejen lidé, držící štíhlou linii.
Základ
K dochucení
Na posypání
Nadrobno nakrájenou cibuli smažte na rozpáleném olivovém oleji 2–3 minuty. K cibuli přidejte mleté maso, které ochuťte cukrem, solí a smažte ho 4–5 minut.
V jiném hrnci smažte na rozpáleném oleji na kostičky nakrájenou mrkev po dobu 3 minut. Jakmile změkne, přidejte k ní nakrájené bílé zelí s oloupanými a nakrájenými brambory.
Ingredience zalijte vývarem a polévku vařte 10–15 minut, pod pokličkou. Po této době do polévky se zeleninou vmíchejte masovou směs, sůl, pepř a podávejte ji posypanou trochou nasekaného kopru.
Tip: Pokud nemáte domácí vývar, můžete ho rychle připravit smícháním litru vody s bujónem v kostce. Místo kuřecího vývaru můžete použít i zeleninový.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: HotFood