Kinder Pingui s krémem a čokoládou - postup přípravy
Teď si můžete na populárním sladkém dezertu Kinder Pingui pochutnat kdykoliv. Recept není složitý a sladká dobrota vám možná bude chutnat ještě víc, než ta kupovaná.
Těsto
Krém
Poleva
Glazura
Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a odložte ho bokem. V jiné míse vyšlehejte vejce s cukrem, práškem do pečiva, kakaem a moukou a sníh do směsi jemně vmíchejte.
Těsto rozdělte na dvě části a každou z nich rovnoměrně rozprostřete v jednom pekáči vyloženém pečicím papírem. Obě těsta postupně pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10 minut.
Nyní připravte polevu tak, že čokoládu s margarínem, olejem a trochou vody rozpustíte ve vodní lázni – potrvá to přibližně 3 minuty. Poté si připravte krém smícháním želatinového prášku s vodou.
Poznámka: Želatinovou směs položte na plotnu, kde ji zahřívejte přibližně 2 minuty, aby se rozpustila.
V jiné míse vyšlehejte smetanu a želatinovou směs do ní vmíchejte. Polovinu krému rovnoměrně rozprostřete po povrchu jednoho korpusu a zalijte ho čokoládovou polevou, na kterou znovu rozprostřete krém, na který položte druhý korpus. Následně připravte glazuru.
Čokoládu s margarínem a trochou oleje rozpusťte ve vodní lázni a celý povrch dezertu jí polijte. Kinder Pingui nechte v lednici ztuhnout.
Poznámka: Před servírováním nechte dezert stát v pokojové teplotě aspoň 10 minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Natašine Slastice