Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kokosové řezy z tvarohu a zakysané smetany

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Kokosové řezy z tvarohu a zakysané smetany - postup přípravy

Když spojíte tvaroh, zakysanou smetanu a několik dalších ingrediencí, získáte lahodný zákusek, po kterém se jen zapráší. Recept nám poskytla paní Jana Podoláková Burkartová.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do zadělávací mísy rozklepněte vejce a ušlehejte je spolu s cukrem. Pak přimíchejte zakysanou smetanu, měkký tvaroh, rozpuštěné máslo, vymačkanou šťávu z pomeranče, půl balení strouhaného kokosu a necelé balení kypřicího prášku do pečiva.

2. KROK

Nakonec těsto zahustěte hladkou moukou. Dejte jí tolik, aby výsledné těsto bylo hustší, ale stále teklo. Mělo by mít lávovitou konzistenci.

3. KROK

Plech o rozměrech 33×25 centimetrů vyložte pečicím papírem a nalijte na něj těsto. Vložte ho do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte do růžova.

4. KROK

Vychladlý korpus rozkrojte podélně napůl. Namažte spodní polovinu hrubou vrstvou brusinkového džemu, přiklopte ji horní polovinou korpusu, vršek rovněž potřete džemem a posypejte ho trochou strouhaného kokosu. Nakrájejte dezert na kostky a podávejte.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů