Kokosové řezy z tvarohu a zakysané smetany - postup přípravy
Když spojíte tvaroh, zakysanou smetanu a několik dalších ingrediencí, získáte lahodný zákusek, po kterém se jen zapráší. Recept nám poskytla paní Jana Podoláková Burkartová.
Ingredience
Do zadělávací mísy rozklepněte vejce a ušlehejte je spolu s cukrem. Pak přimíchejte zakysanou smetanu, měkký tvaroh, rozpuštěné máslo, vymačkanou šťávu z pomeranče, půl balení strouhaného kokosu a necelé balení kypřicího prášku do pečiva.
Nakonec těsto zahustěte hladkou moukou. Dejte jí tolik, aby výsledné těsto bylo hustší, ale stále teklo. Mělo by mít lávovitou konzistenci.
Plech o rozměrech 33×25 centimetrů vyložte pečicím papírem a nalijte na něj těsto. Vložte ho do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte do růžova.
Vychladlý korpus rozkrojte podélně napůl. Namažte spodní polovinu hrubou vrstvou brusinkového džemu, přiklopte ji horní polovinou korpusu, vršek rovněž potřete džemem a posypejte ho trochou strouhaného kokosu. Nakrájejte dezert na kostky a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.