Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Mleté řízečky zapékané s bramborem a zakysanou smetanou

4,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 55 minut

Mleté řízečky zapékané s bramborem a zakysanou smetanou - postup přípravy

Řízečky z mletého masa si můžete jednoduše v jednom pekáči zapéci s bramborem a ochucenou kysanou smetanou. Získáte tak skvělý oběd.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Namočte 3 housky nebo kusy chleba v troše vody a počkejte, až do sebe tekutinu nasáknou a začnou se rozpadat. Do mixéru dejte česnek a cibuli, přidejte rozmočené pečivo a rozmixujte. Do mísy dejte mleté maso a směs k němu přilijte. Dále do ní rozklepněte vejce. Osolte, opepřete dle chuti, přidejte koření khmeli suneli, sušenou bazalku, nasekanou petrželkou a dvě lžíce krupice. Vše promíchejte a nechte chvíli uležet.

2. KROK

Na talíř si dejte trochu hladké mouky a větší zapékací mísu vymažte olejem. Namažte si ruce olejem a z masa vytvarujte menší řízečky. Ty pak obalte v mouce a skládejte je do mísy dokola podél okraje. Oloupejte brambory, pokud jsou větší, tak je rozpulte, a dejte je do středu zapékací mísy. Troubu rozehřejte na 220 °C a dejte vše na 20 minut péct.

3. KROK

Mezitím si připravte omáčku. V míse rozmíchejte kysanou smetanu s kečupem, ale jdou použít třeba drcená či mražená rajčata. Osolte, opepřete a přidejte koření dle chuti. Pak přilijte zhruba sklenici vody a rozmíchejte.

4. KROK

Vyndejte mísu z trouby a směs nalijte na maso s bramborem. Teplotu trouby snižte na 200 °C a pečte dalších 30 minut. Pokud by se omáčka rychle vypékala, můžete přidat trochu vody. Po upečení zkontrolujte, zda jsou brambory již měkké. Pokud ano, můžete servírovat.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů