Rychlý rýžový salát s tuňákem a zeleninou - postup přípravy
Pokud si držíte štíhlou, nebo jen hledáte recept na lehkou večeři, vyzkoušejte tento netradiční rýžový salát s tuňákem a zeleninou. Jeho příprava je velmi snadná a navíc je ze surovin, které najděte běžně v kuchyni.
Rýžový salát
Majonézový dresink
Rýži propláchněte ve vodě a přendejte ji do hrnce. Poté ji zalijte 2,5 hrnky vody, osolte ji a vlijte k ní olivový olej. Poté ji vařte do změknutí přibližně 20–25 minut.
Mrkev očistěte a nakrájejte ji na menší kostičky. Přendejte ji do samostatného hrnce, přidejte k ní hrášek , zalijte ji vodou a zeleninu vařte přibližně 10 minut.
Do hrnce se zeleninou přidejte na kostky nakrájené brambory a směs vařte dalších 5 minut. Omytá rajčata překrojte napůl, odstraňte z nich bubáky, semeníky a nakrájejte je na menší kostky.
Zeleninu sceďte a přendejte ji do větší mísy. Přidejte k ní rajčata, kukuřici, olivy nakrájené na kolečka, tuňáka, uvařenou rýži a vše spolu pečlivě promíchejte.
Do jiné mísy dejte majonézu, zalijte ji olivovým olejem, mlékem a vymačkanou citrónovou šťávou. Poté směs dochuťte solí a mletým černým pepřem.
Dresink lehce prošlehejte vidličkou a přelijte ho do salátu. Poté spolu vše velmi pečlivě promíchejte.
Rýžový salát s tuňákem podávejte vychlazený a před servírováním ho můžete ozdobit bazalkou nebo jinou čerstvou bylinkou.
Tip: Tuňáka můžete nahradit i vařeným kuřecím, vepřovým nebo hovězím masem. Pokud máte rádi mořské plody, vyzkoušejte vařené krevety.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.