Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Strouhaný koláč s tvarohovou náplní

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Strouhaný koláč s tvarohovou náplní - postup přípravy

Tvaroh je všestrannou ingrediencí, která se perfektně hodí do všemožných moučníků či dezertů. Vyzkoušejte jej v kombinaci s křehkým máslovým těstem, které jen podtrhuje jeho jemnost.

Ingredience pro:
1 porce

Na těsto

Na náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do mísy dejte cukr, vejce a sůl a vše vyšlehejte. Poté do směsi zašlehejte změklé máslo a přidejte nastrouhanou citronovou kůru. Nakonec přisypejte hladkou mouku s práškem do pečiva a rukou vypracujte hladké lesklé těsto. Rozdělte ho na 2 poloviny, zabalte je do fólie, jednu dejte do lednice a druhou do mrazáku.

2. KROK

Do mísy dejte tvaroh. K němu přidejte cukr, vejce, škrob a nakonec zakysanou smetanu. Vše důkladně promíchejte. Nakonec směs rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.

3. KROK

Připravte si hranatou formu o rozměrech 26×17 cm s odnímatelnými okraji. Na dno rukou rovnoměrně rozprostřete těsto z lednice. Na něj naneste tvarohovou náplň a zarovnejte ji stěrkou. Na ni poté rovnoměrně nastrouhejte nahrubo těsto z mrazáku. Vložte formu do předehřáté trouby na 180 °C a pečte koláč asi 40 minut. Zda je dostatečně propečený, zkontrolujte špejlí.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů