Německý jablečný koláč s citronovou kůrou - postup přípravy
Tento recept je zajímavý svou historií, která sahá až do roku 1894. Německý jablečný koláč je jednoduchý na přípravu, díky jablkům je plný vitamínů a jeho sladká chuť vás stoprocentně ohromí.
Základ
Poleva
Máslo v míse vyšlehejte s částí množství moučkového cukru a do směsi následně vešlehejte vejce a zbytek moučkového cukru.
Poznámka: Vejce přidávejte do směsi postupně, aby se ingredience lépe propojily.
Do mísy nastrouhejte citronovou kůru a vsypte do ní mouku. Ingredience šlehejte, dokud nezískáte husté těsto.
Poznámka: Kůru nastrouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného citronu.
Na plech vyložený pečicím papírem těsto rovnoměrně rozetřete a poté nakrájejte omytá jablka na plátky, které naskládejte, jedno přes druhé, na těsto na plechu.
Poznámka: Z jablek před jejich použitím odstraňte jádřince.
V míse vyšlehejte zakysanou smetanu s vejci, skořicí a cukrem, směs rovnoměrně nalijte po celém plechu s těstem a jablky a německý jablečný koláč pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35 minut.
Hotový dezert podávejte nakrájený na kousky. Pokud chcete docílit slavnostnějšího vzhledu, můžete ho při servírování posypat moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Einfache Rezepte