Smetanové penne s kuřecím masem - postup přípravy
Pokud přemýšlíte, co rychlého připravit k sobotnímu obědu, vyzkoušejte smetanové penne s kuřecím masem s pořádnou dávkou sýru. Před podáváním je můžete ještě posypat čerstvými bylinkami.
Ingredience
Kuřecí prsa omyjte a očistěte je. Poté je osušte a nakrájejte je na větší kostičky. Poté na pánev nalijte olej a maso na něm orestujte.
Cibuli očistěte, nakrájejte ji na větší kostičky a přidejte ji do pánve. Směs promíchejte a přiklopte ji poklicí. Poté nakrájejte červenou papriku na kostky.
Žampiony velmi pečlivě omyjte, oloupejte je a překrojte je napůl. Poté je nakrájejte na tenké plátky. Poté zeleninu přidejte do pánve a směs opět promíchejte.
Mrkev oloupejte a nastrouhejte ji na hrubém struhadle. Vložte ji do pánve, směs dochuťte solí, pepřem, paprikou a rozmarýnem. Poté ji přiklopte poklicí a vařte ji na mírném plameni přibližně 20 minut.
Do hrnce nalijte vodu, přilijte do ní olivový olej a přiveďte ji k varu. Poté do ní nasypte penne a vařte je do změknutí.
Do pánve s masem nalijte smetanu, směs promíchejte a vařte ji pod poklicí ještě 5 minut. Poté do ní přidejte uvařené těstoviny a vše společně promíchejte.
Mozzarellu překrojte napůl a nakrájejte ji na větší plátky. Poté ji vmíchejte do těstovin a nechte ji roztéct.
Smetanové těstoviny s kuřecím masem poté můžete ihned servírovat. Před podáváním je můžete posypat čersvými bylinkami.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Rychlé chutné