Rychlé máslové sušenky ke kávě - postup přípravy
Pokud přemýšlíte, co sladkého si upéct ke kávě nebo k čaji, vyzkoušejte recept na tyto snadné a extra rychlé máslové sušenky, které si okamžitě zamilujete. Navíc jsou ze surovin, které najdete běžně doma v kuchyni.
Ingredience
Do mísy vložte změklé máslo, přisypte do něj cukr a směs pomocí vidličky velmi dobře rozmíchejte. Poté do mísy rozklepněte vejce a vmíchejte ho do těsta.
Do těsta přidejte špetku soli a vanilkového cukru. Poté do něj přisypte polovinu mouky a dobře ji zapracujte. Následně přidejte kypřicí prášek do pečiva a vše promíchejte.
Do mísy přidejte zbylou mouku a vypracujte hladké nelepivé těsto. Poté ho zabalte do potravinářské fólie a vložte ho na 15–20 minut do lednice.
Těsto vyjměte z lednice a rozválejte ho do tenkého plátu. Poté pomocí vidličky udělejte ozdobné vroubky po celé ploše těsta.
Pomocí kulatého vykrajovátka vytvořte sušenky a přendejte je na plech vyložený pečicím papírem. Poté je vložte do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a pečte je 15 minut.
Upečené sušenky vyjměte z trouby a nechte je lehce vychladnout. Poté je posypte moučkovým cukrem a můžete je servírovat.
Tip: Do těsta můžete přidat ještě špetku skořice.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.