Kynuté buchty s krémem z pudinku - postup přípravy
Snad všichni milují buchty, ale jen málokdo si troufne na jejich přípravu. Vy je teď můžete vytvořit sami doma, a to podle jednoho z nejjednodušších a nejrychlejších receptů. Stojí za vyzkoušení.
Těsto
Pudinková směs
Zdobení
V míse od robota smíchejte droždí s mlékem a cukrem. Vše zamíchejte a přidejte do mísy mouku s dvěma vejci, solí a olejem. Pomocí robota uhněťte hladké těsto.
Mísu zakryjte potravinovou fólií a nechte těsto 30 minut kynout. V míse smíchejte vanilkový pudink v prášku s 350 ml mléka. Zbytek mléka vlijte do hrnce a vmíchejte do něj cukr a vanilkový extrakt.
Do hrnce vmíchejte rozpuštěný pudink a vařte na mírném ohni do zhoustnutí – potrvá to přibližně 1 minutu. Hotovou směs vlijte do mísy, přikryjte ji potravinovou fólií a nechte volně chladnout.
Poznámka: Fólii na pudink položte tak, aby se ho přímo dotýkala. Díky tomu nevznikne na povrchu škraloup.
Vykynuté těsto vyjměte z mísy a na pomoučeném vále ho důkladně prohněťte. Poté těsto rozdělte na dvě stejné části z nichž jednu rovnoměrně rozválejte v pekáči vyloženém pečicím papírem a potřete pudinkovou směsí.
Druhou část těsta vyválejte bokem do plátu ve tvaru pekáče a položte ji na pudinkovou směs.
Poznámka: Vrchní část těsta zarovnejte až do krajů, aby perfektně překrývala pudink.
Těsto nakrájejte na 16 stejných buchet, jejich povrch potřete rostlinným olejem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut.
Tip: Ještě teplé buchty posypte moučkovým cukrem, nechte je vychladnout a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Einfache Rezepte