Kefírové sušenky s máslem a vanilkou - postup přípravy
Díky troše kefíru a másla získáte ty nejjemnější sušenky, jaké jste jedli. Díky vanilce nádherně voní a jejich chuť je naprosto delikátní. Navíc je připravíte během chviličky a nemusí se jich bát ani méně zkušení pekaři.
Těsto
Náplň
V míse smíchejte kefír s cukrem a vaječným žloutkem. V jiné míse smíchejte mouku, s kypřícím práškem do pečiva, špetkou vanilkového cukru a změklým máslem.
Do suché směsi přilijte kefírovou směs a uhněťte těsto, které vložte do sáčku a dejte na 10 minut chladit do lednice. Nyní připravte náplň.
V míse smíchejte mouku s cukrem a vanilkovým cukrem. Poté do sypkých surovin zapracujte změklé máslo a mísu odložte bokem.
Vychlazené těsto rozdělte na dvě stejné části. Z jedné vyválejte plát o výšce cca 0,3 cm, pomažte ho olejem a posypte ho polovinou množství náplně. Těsto zarolujte, projeďte válečkem, abyste jej udělali více plochým a nakrájejte ho na 17 stejných kousků.
Stejný postup opakujte také u druhé části těsta a náplně. Kefírové sušenky vložte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte je po dobu 15–20 minut.
Tip: Ještě teplé je posypte moučkovým cukrem, nechte vychladnout a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Наташа Шакинко