Bílkovo-máslový krém na zdobení dezertů - postup přípravy
S tímto bílkovo-máslovým krémem můžete ozdobit dorty, cupcaky a další dezerty. Jeho příchuť i barvu si můžete „vyladit“ dle vlastního vkusu a výhodou je, že jej zvládnou připravit i začátečníci.
Ingredience
Skleněnou mísu, ve které budete míchat ingredience, odmastěte pomocí citronové šťávy nebo octa.
Poznámka: Pro skvělý výsledek je důležité, aby byla místa skutečně čistá, odmaštěná a suchá.
V míse smíchejte vaječné bílky s cukrem a šlehejte je, dokud se ingredience důkladně nepropojí. V hrnci přiveďte vodu k varu a položte na něj mísu s bílky a cukrem. Vše míchejte 3–5 minut.
Poznámka: Ve směsi by vám měly vzniknout malé bublinky.
Následně mísu sejměte z tepla a 15 minut ji šlehejte, dokud nevznikne krém, do kterého vmíchejte změklé máslo.
Tip: Máslo přidávejte po částech po 10–15 vteřinových intervalech. Mělo by mít přibližně stejnou teplotu jako krém, aby se vám ingredience nerozdělily. Aspoň 2 hodiny před použitím máslo vyndejte z lednice.
Do hotového másla nyní můžete vmíchat oblíbená barviva, čokoládu, aromata nebo nějaké ozdoby.
Tip: Bílkovo-máslový krém můžete použít ke zdobení nejrůznějších dezertů. Inspiraci najdete ve videu níže.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: MaryanaTastyFood