Poctivá gulášová polévka

i Zdroj fotografie: Jaroslava Slavíková
ČAS PŘÍPRAVY
10 minut
ČAS VAŘENÍ
30 minut
NÁROČNOST
Snadná

Poctivá gulášová polévka - postup přípravy

Bez ohledu na místo a denní či roční dobu, poctivou domácí gulášovou polévku nelze nahradit ničím jiným na světě. Připravte si ji podle osvědčeného receptu od paní Jaroslavy Slavíkové.
1. KROK

Oloupanou cibuli nasekejte nadrobno a na oleji nebo sádle ji nechte v hrnci osmahnout dorůžova. Přidejte mleté maso, které během opékání vařečkou „rozbijte“ na maličké kousky, aby se nevytvořily velké hrudky. Podle chuti maso osolte, opepřete, přidejte trochu kmínu a červenou papriku, kterou s masem trochu orestujte a bez ustání míchejte, aby se paprika nepřipálila a nezhořkla. Základ zaprašte hladkou moukou, nechte krátce opéct a za intenzivního míchání vše zalijte horkou vodou nebo vývarem.

2. KROK

Oškrábejte brambory, nakrájejte je na menší kostky a přihoďte je do hrnce s polévkou. Přisypejte majoránku a vařte, dokud brambory úplně nezměknou. Úplně nakonec polévku dochuťte prolisovaným česnekem, odstavte ze sporáku a podávejte.

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 199 hlasů
Nahlásit chybu
104 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty