Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Plíčky na smetaně

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 120 minut

Plíčky na smetaně - postup přípravy

Vepřové plíce už nejsou tak běžnou součástí jídelníčku, jako tomu bývalo dříve. Je to ale velká škoda, když je totiž připravíte na smetaně podle receptu od paní Ladislavy Šatavové, je to veliká dobrota.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Vepřové plíce uvařte v osolené vodě. V jiném hrnci uvařte vepřovou plec a srdce spolu s pár kapkami octa, kuličkami černého pepře a nového koření a jedním bobkovým listem. Když je maso poloměkké, přidejte do hrnce s vývarem celou mrkev a petržel a nahrubo nastrouhanou kyselou okurku. Pokračujte ve vaření, dokud maso úplně nezměkne.

2. KROK

Uvařené maso, plíce a srdíčko vyjměte z vývaru a nakrájejte je na menší kousky. Mrkev a petržel nahrubo nastrouhejte. Vývar z plece a srdce slijte přes sítko, přidejte do něj smetanu a zahustěte záklechtkou z mouky a vody. Do výsledné omáčky vraťte zpátky strouhanou zeleninu a nakrájené maso a nechte ještě chvilku provařit. Hotovou omáčku podávejte s domácím houskovým knedlíkem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů