Velikonoční šlehačkový beránek - postup přípravy
Pokud hledáte inspiraci na toho nejjednoduššího velikonočního beránka, vyzkoušejte recept podle paní Važanské. Těsto je díky šlehačce krásně nadýchané, vláčné a jeho příprava vám zabere jen 10 minut.
Ingredience
Do větší mísy rozklepněte vejce, přisypte k nim cukr, vanilkový cukr a vše vyšlehejte do nadýchané pěny.
Do vaječné pěny přilijte smetanu ke šlehání a promíchejte ji. Poté do těsta opatrně a pomalu začnete vmíchávat pomocí stěrky polohrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Formu vymažte máslem nebo olejem a vysypte ji polohrubou moukou. Poté do ní těsto přelijte a beránka vložte do předehřáté trouby.
Beránka pečte při teplotě 180 °C přibližně 50 minut. Před koncem pečení zapíchněte do středu těsta špejli, pokud bude po vytažení čistá, vyjměte formu z trouby.
Upečeného beránka můžete z kovové nebo keramické formy ihned vyklopit, pokud ale používáte silikonovou, nechte v ní beránka zcela vychladnout a teprve poté ho vyklopte.
Beránka můžete posypat moučkovým cukrem a kolem krku mu uvázat ozdobnou mašli. Poté ho servírujte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.