Kynuté koblihy sypané moučkovým cukrem - postup přípravy
Koblihy jsou klasický dezert, který miluje snad každý. Teď se můžete naučit dělat je rychle, jednoduše a z pohodlí vašeho domova. Vyzkoušejte recept, který zvládnou i začátečníci.
Kvásek
Těsto
V míse smíchejte čerstvé droždí s mlékem, moukou a cukrem. Směs přikryjte čistou utěrkou a nechte 10 minut kynout.
Vzešlý kvásek poté přelijte do mísy od robota a smíchejte ho s cukrem, vejcem, rozpuštěným máslem a se solí. Do mísy přisypte mouku a vše dejte míchat do robota.
Jakmile je těsto hotové, přikryjte mísu čistou utěrkou a nechte jej kynout 30 minut. Poté těsto vyválejte na plát o výšce cca 2 cm a vykrojte z něj kolečka o průměru 6 cm.
Do pánve nalijte olej, rozehřejte ho a kousky těsta v něm smažte z každé strany přibližně 3 minuty, do hněda.
Poznámka: Délka pečení je závislá na výkonu vašeho sporáku.
Tip: Usmažené kynuté koblihy odkládejte na bílý ubrousek, který z něj vysaje přebytečný tuk. Následně je podávejte posypané moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Einfache Rezepte