Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Špagety s tuňákem a bylinkovou omáčkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 13 minut

Špagety s tuňákem a bylinkovou omáčkou - postup přípravy

Hledáte-li tip na rychlý a jednoduchý oběd nebo večeři, připravte si špagety s tuňákem a bylinkovou omáčkou. Pokrm je chutný a obsahuje základní ingredience, které najdete v každé domácnosti.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Na pánvi rozpusťte máslo a 30 vteřin na něm smažte oloupaný a nakrájený česnek, který poté zasypte moukou a za stálého míchání smažte další 1 minutu. 

Poznámka: S délkou smažení to nepřehánějte, aby česnek nezhořkl. 

2. KROK

Následně přilijte mléko a vařte 10 minut. Zatím nakrájejte hrst omyté petrželky a nastrouhejte citronovou kůru. Do pánve vlijte bílé víno a vmíchejte do ní také petrželku s citronovou kůrou. 

Tip: Citronovou kůru nastrouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného citronu. 

3. KROK

Ve vroucí osolené vodě vařte špagety 10 minut a do připravené omáčky vmíchejte tuňáka bez šťávy. Směs vařte ještě 1 minutu a ochuťte ji solí a pepřem. 

4. KROK

Do směsi v pánvi přilijte naběračku vody z vařených těstovin, které následně sceďte a vmíchejte je do omáčky. 

Tip: Špagety můžete podávat posypané nasekanou petrželkou a s nastrouhaným parmazánem. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Tak lahodné!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů