Krémová bramboračka s muškátovým oříškem - postup přípravy
Připravte si krémovou bramboračku, která je plná výživné zeleniny a bohatých chutí. Polévka má jemnou strukturu, zahřeje, zasytí a hravě nahradí hlavní jídlo.
Základ
Zdobení
Cibuli nakrájejte na proužky a smažte ji v hrnci s rozpáleným olejem 2–3 minuty. K cibuli přidejte oloupanou a nakrájenou mrkev, celer a pórek.
Pokračujte ve smažení další 3–4 minuty a na závěr k zelenině přidejte oloupané a nakrájené brambory. Směs ochuťte solí, pepřem a zalijte ji zeleninovým vývarem. Do polévky vmíchejte bobkový list s rozdrceným hřebíčkem.
Tip: K rozdrcení hřebíčku použijte hmoždíř.
Na závěr přidejte muškátový oříšek a polévku vařte 15 minut, pod pokličkou. Po této době z polévky odeberte 2 naběračky zeleniny a zbytek polévky rozmixujte. Zeleninu do polévky vraťte a můžete ji servírovat.
Tip: Každou porci podávejte posypanou pepřem a trochou nasekané petrželky.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Zdravé recepty