Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kakaová roláda se smetanovým krémem

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 12 minut

Kakaová roláda se smetanovým krémem - postup přípravy

Připravte si jeden z nejrychlejších receptů na dezert, který je lahodný a zvládnou jej upéct i začátečníci. Kakaová roláda je vláčná, chutná a osvěžující. Můžete ji podávat i na oslavách.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Krém

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte těsto vyšleháním vajec s cukrem. Jakmile získáte krémovou hmotu prosejte do ní mouku s kakaem a všechny ingredience důkladně zamíchejte. 

Poznámka: Prosetí mouky je nutné, aby v těstu nevznikly hrudky.

2. KROK

Těsto rovnoměrně rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte jej v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10–12 minut. 

3. KROK

Zatím připravte krém vyšleháním Ricotty, cukru a smetany. Na upečený korpus položte čistý pečicí papír, na který jej překlopte. Poté povrch korpusu potřete připraveným krémem a těsto zarolujte. 

4. KROK

Kakaovou roládu zabalte do pečicího papíru a dejte ji chladit na 30 minut do lednice. 

Tip: Dezert podávejte posypaný moučkovým cukrem a ozdobený čerstvými lístky máty.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Nejlepší jídlo zde

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů