Koblihy s marmeládou a rumem - postup přípravy
Koblihy s marmeládou jsou klasikou, kterou miluje snad každý. Připravte si tento oblíbený dezert podle jednoduchého receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem.
Kvásek
Těsto
Na smažení
Náplň
V míse smíchejte mléko, droždí, vanilkový cukr a mouku. Promíchané ingredience nechte kvasit minimálně 20 minut na teplém místě.
Poté v jiné míse smíchejte hladkou mouku s cukrem a solí a k suchým ingrediencím přilijte kvásek, žloutky, rozpuštěné máslo a rum. Uhněťte těsto, přikryjte ho čistou utěrkou a nechte jej 1 hodinu kynout v teple.
Následně těsto prohněťte na pomoučeném vále a vytvořte z něj 8 stejně velkých bochánků, které přikryjte čistou utěrkou a nechte kynout dalších 20 minut.
Nyní v pánvi rozpalte olej a při vysoké teplotě smažte koblihy 5–6 minut. Koblihy podávejte posypané moučkovým cukrem a naplněné marmeládou.
Tip: Marmeládu do koblih dostanete pomocí cukrářské stříkačky, kterou vložíte z boku koblihy do otvoru vyřezaného nožem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem