Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřové v mrkvi na česneku s brambory

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 65 minut

Vepřové v mrkvi na česneku s brambory - postup přípravy

Vepřové v mrkvi na česneku, podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, je křehké a šťavnaté. Pokrm je výživný díky přidané zelenině a výraznou chuť mu dodává vývar a rozmanité koření.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vepřové maso nakrájejte na kousky. Oloupejte a nadrobno nakrájejte cibuli a stroužky česneku. Oloupejte a nastrouhejte nahrubo také mrkev. 

2. KROK

Na pánvi rozehřejte olej a smažte na něm maso přibližně 3 minuty. Následně jej zaprašte moukou, zamíchejte a přidejte papriku.

3. KROK

Ingredience v míse zalijte vodou a přidejte nastrouhanou mrkev. Přisypte kmín, bujón, cibuli a česnek. Nakonec do směsi vmíchejte nakrájené rajče a vše vařte minimálně 60 minut do změknutí masa.

Poznámka: Místo vody s bujonem můžete použít pravý vývar.

4. KROK

Na závěr pokrm dochuťte solí dle vlastní chuti. 

Tip: Vepřové v mrkvi podávejte s vařenými brambory zdobenými bylinkami.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů