Vepřové v mrkvi na česneku s brambory - postup přípravy
Vepřové v mrkvi na česneku, podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, je křehké a šťavnaté. Pokrm je výživný díky přidané zelenině a výraznou chuť mu dodává vývar a rozmanité koření.
Ingredience
Vepřové maso nakrájejte na kousky. Oloupejte a nadrobno nakrájejte cibuli a stroužky česneku. Oloupejte a nastrouhejte nahrubo také mrkev.
Na pánvi rozehřejte olej a smažte na něm maso přibližně 3 minuty. Následně jej zaprašte moukou, zamíchejte a přidejte papriku.
Ingredience v míse zalijte vodou a přidejte nastrouhanou mrkev. Přisypte kmín, bujón, cibuli a česnek. Nakonec do směsi vmíchejte nakrájené rajče a vše vařte minimálně 60 minut do změknutí masa.
Poznámka: Místo vody s bujonem můžete použít pravý vývar.
Na závěr pokrm dochuťte solí dle vlastní chuti.
Tip: Vepřové v mrkvi podávejte s vařenými brambory zdobenými bylinkami.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem