Růžový džem z okvětních lístků růží - postup přípravy
K přípravě tohoto receptu budete potřebovat jen 4 ingredience. Růžový džem vytvoříte během několika minut a skladovat jej můžete na chladném a temném místě i několik týdnů.
Ingredience
Okvětní lístky růží očistěte tak, jak je ukázáno ve videu níže a smíchejte je v míse s kyselinou citronovou.
Tip: Kyselinu citronovou můžete nahradit citronovou šťávou z jednoho citronu.
Do hrnce vsypte cukr, který zalijte vodou, směs přiveďte k varu a poté do ní vmíchejte připravené lístky růží. Vše vařte 10–15 minut.
Poté hrnec přikryjte čistou utěrkou a nechte směs volně chladnout 24 hodin. Následně růžový džem přendejte do sterilizované nádoby, uzavřete ji víčkem a skladujte na tmavém a chladném místě.
Poznámka: Sterilizace je nutná, aby nedošlo ke znehodnocení džemu bakteriemi.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Kuhanje je zabavno