Domácí kávová zmrzlina jen ze 4 surovin - postup přípravy
Jako slavnostní pohoštění nemusíte servírovat jen klasický dezert. Překvapte své hosty touto domácí kávovou zmrzlinou, kterou připravíte jen ze 4 surovin.
Ingredience
Instantní kávu smíchejte s klasickým mlékem, a jakmile se ingredience propojí, přidejte kondenzované mléko. V samostatné míse vyšlehejte smetanu, do které přidejte kávovou směs, za stálého šlehání.
Vzniklou hmotou naplňte formu na zmrzlinu, zakryjte ji potravinovou fólií a vložte ji na 3 hodiny do mrazáku.
Poznámka: Máte-li čas, nechte zmrzlinu v mrazáku přes noc. Čím déle ji budete mrazit, tím pevnější bude mít strukturu.
Hotovou domácí kávovou zmrzlinu vyklopte na servírovací talíř a servírujte ji.
Tip: Osvěžující pochoutku můžete podávat ozdobenou karamelem a čokoládou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ricette dolci