Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí kávová zmrzlina jen ze 4 surovin

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut

Domácí kávová zmrzlina jen ze 4 surovin - postup přípravy

Jako slavnostní pohoštění nemusíte servírovat jen klasický dezert. Překvapte své hosty touto domácí kávovou zmrzlinou, kterou připravíte jen ze 4 surovin.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Instantní kávu smíchejte s klasickým mlékem, a jakmile se ingredience propojí, přidejte kondenzované mléko. V samostatné míse vyšlehejte smetanu, do které přidejte kávovou směs, za stálého šlehání.

2. KROK

Vzniklou hmotou naplňte formu na zmrzlinu, zakryjte ji potravinovou fólií a vložte ji na 3 hodiny do mrazáku. 

Poznámka: Máte-li čas, nechte zmrzlinu v mrazáku přes noc. Čím déle ji budete mrazit, tím pevnější bude mít strukturu.

3. KROK

Hotovou domácí kávovou zmrzlinu vyklopte na servírovací talíř a servírujte ji. 

Tip: Osvěžující pochoutku můžete podávat ozdobenou karamelem a čokoládou. 

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Ricette dolci

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů