Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dvoubarevná brioška plněná čokoládovou pomazánkou a ořechy

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Dvoubarevná brioška plněná čokoládovou pomazánkou a ořechy - postup přípravy

Máme pro vás skvělý tip na originálně vypadající dezert, který skvěle chutná. Recept na dvoubarevnou briošku je jednoduchý a připravíte díky němu úžasně nadýchaný pokrm vhodný k snídani i odpolední kávě.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Na pomazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse smíchejte horkou vodu, mléko, olej, cukr, vaječný bílek a čerstvé droždí s vanilkou a špetkou soli. Do směsi natřikrát přidejte mouku a vytvořte těsto, které prohněťte rukama a rozdělte jej na dvě části. 

2. KROK

Do jedné z částí vmíchejte kakao a poté 10 g změklého másla, jehož zbytek přidejte také do světlé části těsta. Obě těsta přikryjte potravinovou fólií a nechte je 60 minut kynout.

3. KROK

Tmavé těsto vyválejte na pomoučené ploše na plát o výšce 0,5 cm, odložte jej bokem a stejně postupujte i u světlého těsta. Na světlý plát položte plát tmavého těsta a okraje zarovnejte tak, abyste získali tvar obdélníku. 

4. KROK

Následně na jednom okraji vyřežte rádýlkem pruhy tak, jak je ukázáno na videu níže. Druhou polovinu těsta potřete kakaovým krémem dle vlastní chuti a posypte jej nasekanými ořechy. 

Tip: Místo kakaového krému můžete použít například nutellu.

5. KROK

Těsto zarolujte do jeho poloviny, nakrájené pruhy těsta zatočte do spirály a rolování těsta dokončete. Dvoubarevnou briošku vložte do máslem vymazané formy na bábovku a přikryjte ji potravinovou fólií. Těsto nechte kynout dalších 30 minut. 

6. KROK

Na závěr těsto potřete vaječným žloutkem rozmíchaným v mléce a dezert pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut.  

Tip: Povrch upečené briošky potřete trochou rozpuštěného másla, které jí dodá lesk a vláčnost.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: ricette arabe,

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů