Nadýchané mléčné houstičky z kynutého těsta - postup přípravy
Pokud hledáte perfektní recept na delikátní sladké pečivo, vyzkoušejte tyto nadýchané mléčné houstičky z kynutého těsta. Skvěle chutnají samotné, s marmeládou ale i s čokoládovou nebo jinou sladkou pomazánkou.
Ingredience
Do teplého mléka přidejte droždí a směs promíchejte. Do větší mísy nasypte hladkou mouku, sůl a cukr. Poté do ní nalijte mléko s droždím.
Směs lehce promíchejte a vypracujte z ní hladké nelepivé těsto. Poté do něj přidejte změklé máslo a velmi pečlivě ho zapracujte.
Těsto přendejte do mísy, přikryjte ho potravinářskou fólií a nechte ho kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
Vykynuté těsto přendejte na pomoučenou pracovní plochu a z těsta vytvarujte 12 stejně velkých bochánků. Ty poté vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem.
Houstičky překryjte potravinářskou fólií a nechte je kynout ještě 30 minut. Poté je lehce pocukrujte, vložte je do předehřáté trouby na teplotu 160 °C a pečte je 18–20 minut.
Upečené mléčné houstičky vyjměte z trouby a nechte je zcela vychladnout. Poté je servírujte samotné, s marmeládou nebo čokoládovou pomazánkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Emma’s Goodies