Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchané mléčné houstičky z kynutého těsta

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Nadýchané mléčné houstičky z kynutého těsta - postup přípravy

Pokud hledáte perfektní recept na delikátní sladké pečivo, vyzkoušejte tyto nadýchané mléčné houstičky z kynutého těsta. Skvěle chutnají samotné, s marmeládou ale i s čokoládovou nebo jinou sladkou pomazánkou.

Ingredience pro:
12 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do teplého mléka přidejte droždí a směs promíchejte. Do větší mísy nasypte hladkou mouku, sůl a cukr. Poté do ní nalijte mléko s droždím.

2. KROK

Směs lehce promíchejte a vypracujte z ní hladké nelepivé těsto. Poté do něj přidejte změklé máslo a velmi pečlivě ho zapracujte.

3. KROK

Těsto přendejte do mísy, přikryjte ho potravinářskou fólií a nechte ho kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

4. KROK

Vykynuté těsto přendejte na pomoučenou pracovní plochu a z těsta vytvarujte 12 stejně velkých bochánků. Ty poté vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem.

5. KROK

Houstičky překryjte potravinářskou fólií a nechte je kynout ještě 30 minut. Poté je lehce pocukrujte, vložte je do předehřáté trouby na teplotu 160 °C a pečte je 18–20 minut.

6. KROK

Upečené mléčné houstičky vyjměte z trouby a nechte je zcela vychladnout. Poté je servírujte samotné, s marmeládou nebo čokoládovou pomazánkou.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Emma’s Goodies

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů