Mléčné tyčinky s pomerančem a vanilkou - postup přípravy
Tento recept ocení nejen milovníci originálních postupů přípravy dezertů. Mléčné tyčinky jsou šťavnaté, vláčné a jejich příprava nemůže být jednodušší.
Těsto
Poleva
V míse vyšlehejte vaječné žloutky s cukrem, do směsi přimíchejte kukuřičný škrob a přilijte šťávu z jednoho pomeranče.
Tip: Aby se ingredience snadněji propojovaly, pomerančovou šťávu přidávejte postupně.
Do mísy následně vlijte, za stálého míchání, mléko a tekutinu, přes sítko, přelijte do hrnce, který položte na teplo a směs zahřívejte do zhoustnutí – potrvá to 1–2 minuty.
Hustou hmotu přendejte do mísy vyložené pečicím papírem, přikryjte ji víkem a nechte 30–60 minut chladnout v lednici.
Ztuhlou hmotu vyjměte následně z mísy a nakrájejte ji na obdélníčky, které vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. V misce smíchejte vejce s vanilkovým aromatem a tekutinou potřete povrch obdélníčků na plechu.
Mléčné tyčinky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20–25 minut.
Poznámka: Po upečení nechte dezert vychladnout a poté jej můžete podávat. Skvěle chutná s kávou nebo čajem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Jeden den recept