Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hovězí na smetaně s houbami a petrželkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 33 minut

Hovězí na smetaně s houbami a petrželkou - postup přípravy

Hovězí na smetaně je plné křehkého masa a lahodné omáčky. Chutný pokrm připravíte jednoduše a můžete ho podávat ve všední den, ale i na oslavách.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Hovězí maso nakrájejte na kusy a 3–5 minut je smažte na velkém plameni v pánvi s rozpáleným olejem. Maso během smažení občas promíchejte, a jakmile pustí šťávu, smažte jej dalších 4–5 minut. 

2. KROK

Poté maso z pánve vyjměte, odložte jej bokem a nakrájejte na proužky oloupanou cibuli, kterou smažte na rozpuštěném másle 5 minut. Zatím nakrájejte na plátky očištěné žampiony, které do pánve s cibulí přidejte. 

3. KROK

Ingredience promíchejte a smažte je dalších 7 minut za občasného míchání. Ingredience následně zaprašte moukou, zamíchejte je a zalijte vodou. 

4. KROK

Do pánve poté vlijte vysokoprocentní smetanu, vše zamíchejte a asi 5 lžic šťávy odeberte do misky, kde ji smíchejte se zakysanou smetanou. Směs následně vlijte zpět do pánve, pokrm opepřete, osolte, promíchejte a vařte další minutu. 

5. KROK

Poznámka: Postup s odebráním šťávy je nutný proto, aby nedošlo ke sražení zakysané smetany po přidání do pánve.

6. KROK

Nakonec do pánve vložte houby, vlijte sójovou omáčku a pod pokličkou vše vařte 10 minut na mírném plameni. Pokrm už nevařte a vmíchejte do něj omytou nasekanou petrželku. 

7. KROK

Usmažené hovězí maso podávejte společně s omáčkou. 

Tip: Pokrm můžete podávat například s uvařenými těstovinami nebo rýží. 

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

,

10. KROK

Zdroj receptu: Dozus Cook

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů