Hovězí na smetaně s houbami a petrželkou - postup přípravy
Hovězí na smetaně je plné křehkého masa a lahodné omáčky. Chutný pokrm připravíte jednoduše a můžete ho podávat ve všední den, ale i na oslavách.
Ingredience
Hovězí maso nakrájejte na kusy a 3–5 minut je smažte na velkém plameni v pánvi s rozpáleným olejem. Maso během smažení občas promíchejte, a jakmile pustí šťávu, smažte jej dalších 4–5 minut.
Poté maso z pánve vyjměte, odložte jej bokem a nakrájejte na proužky oloupanou cibuli, kterou smažte na rozpuštěném másle 5 minut. Zatím nakrájejte na plátky očištěné žampiony, které do pánve s cibulí přidejte.
Ingredience promíchejte a smažte je dalších 7 minut za občasného míchání. Ingredience následně zaprašte moukou, zamíchejte je a zalijte vodou.
Do pánve poté vlijte vysokoprocentní smetanu, vše zamíchejte a asi 5 lžic šťávy odeberte do misky, kde ji smíchejte se zakysanou smetanou. Směs následně vlijte zpět do pánve, pokrm opepřete, osolte, promíchejte a vařte další minutu.
Poznámka: Postup s odebráním šťávy je nutný proto, aby nedošlo ke sražení zakysané smetany po přidání do pánve.
Nakonec do pánve vložte houby, vlijte sójovou omáčku a pod pokličkou vše vařte 10 minut na mírném plameni. Pokrm už nevařte a vmíchejte do něj omytou nasekanou petrželku.
Usmažené hovězí maso podávejte společně s omáčkou.
Tip: Pokrm můžete podávat například s uvařenými těstovinami nebo rýží.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
,
Zdroj receptu: Dozus Cook