Pečená krkovice s brambory a zeleninou - postup přípravy
Maso připravené podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem je šťavnaté a křehké. Díky postupu přípravy získáte chuťově výrazný pokrm, který můžete podávat i na oslavách.
Ingredience
Brambory oloupejte a nakrájejte je na plátky stejně, jako cuketu a rajče. Nadrobno nakrájejte oloupanou cibuli a stroužky česneku.
Připravte si 4 pláty alobalu a každý z nich potřete z jedné strany olejem. Na alobal položte na plátek masa, který opepřete, osolte, potřete hořčicí a okořeňte mletou sladkou paprikou.
Na maso následně navrstvěte nakrájené kousky zeleniny a vrstvení zakončete plátky brambor.
Poznámka: Zeleninu rozdělte na 4 stejné části, abyste jí mohli rovnoměrně naplnit všechny čtyři balíčky.
Ingredience v balíčku polijte trochou oleje, osolte je, ochuťte kmínem a paprikou. Strany alobalu zahněte a vytvořte balíček, který položte na plech vyložený pečicím papírem.
Poznámka: Tento postup opakujte u zbytku ingrediencí.
Pečenou krkovici vložte do předehřáté trouby na 200–220 °C a pečte ji 60 minut. Po této době balíčky rozbalte a pečte je dalších 20 minut. Následně můžete pokrm ihned podávat.
Poznámka: Při rozbalování balíčků z alobalu dávejte pozor, abyste se neopařili unikající párou, která se vytvoří během pečení uvnitř.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem