Karamelizovaný bůček na vietnamský způsob - postup přípravy
Karamelizovaný bůček podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem je šťavnatý a jednoduchý na přípravu. Příprava pokrmu vychází z tradičního vietnamského receptu.
Ingredience
Příloha
Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno stejně jako stroužky česneku. Poté nakrájejte vepřový bůček na kostky a na pánvi s rozehřátým olejem je zprudka smažte přibližně 3 minuty.
Poté maso z pánve vyjměte a na výpeku smažte přibližně 2 minuty cibuli, kterou následně zaprašte cukrem, který nechte zkaramelizovat – potrvá to přibližně 1 minutu.
Do pánve přidejte česnek s bůčkem, ingredience zamíchejte, ochuťte pepřem, sójovou omáčkou, rybí omáčkou a vše smažte 1 minutu.
Směs zalijte vodou, promíchejte ji a vařte pod pokličkou 50 minut, do měkka.
Poznámka: Karamelizovaný bůček podávejte s omáčkou a vařenou rýží ozdobenou bylinkami.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem